Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Αντιγόνη Κατσούρη - Παρουσίαση Καλλιτέχνη

Η Αντιγόνη Κατσούρη, Kυπριακής καταγωγής, γεννήθηκε στα Ιωάννινα και έζησε επίσης στις Η.Π.Α. (Washington D.C) και στην Γερμανία (Tubingen).
Aπόφοιτος της ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ (Νομικό Τμήμα) του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ασχολείται σήμερα επαγγελματικά με την Μουσική και ταυτόχρονα και με τα Νομικά (ως Δικηγόρος αρχικά και στην συνέχεια ως Συμβολαιογράφος).
Eίναι πτυχιούχος στο πιάνο, με τον βαθμό AΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ, καθώς και Διπλωματούχος του «DIPLOMA OF LICENTIATESHIP IN PIANOFORTE» από το Πανεπιστήμιο του Thames Valley (Thames Valley University, London College of Music) με τον βαθμό AΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ και Διάκριση, και δικαίωμα χρήσης του τίτλου L.L.C.M.

Από οκτώ (8) ετών άρχισε να γράφει και να τραγουδάει τα πρώτα της τραγούδια και σε ηλικία δέκα (10) ετών παρουσιάστηκε ως «ΠΑΙΔΙ - ΘΑΥΜΑ» στην κρατική τηλεόραση και στο ραδιόφωνο.
Ερμηνεύει διάφορα είδη μουσικής από μικρή ηλικία σε επιλεγμένες live εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είτε μόνη είτε σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων Μάριος Τόκας, Bασίλης Παπακωνσταντίνου, Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Νικολάου, Αλέξανδρος Χατζής κλπ., σε ένα ευρύ ρεπερτόριο, ελληνικό (έντεχνο, έθνικ, ποπ, ελαφρολαϊκό, παραδοσιακό) και ξένο.
Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής, ενώ ασχολήθηκε επίσης με την εκμάθηση άλλων οργάνων (ακκορντεόν, μπουζούκι), με την Αγιογραφία και την ζωγραφική, για την οποία τιμήθηκε με το ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στον 37ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό.
Πρίν από τρία χρόνια κυκλοφόρησε η πρώτη της προσωπική δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο «Ουράνιο Τόξο» (Protasis), που απέσπασε τις καλύτερες κριτικές από τα Μ.Μ.Ε, και στην συνέχεια ακολούθησε η συμμετοχή της στο cd του Δημήτρη Μεντζέλου (Ημισκούμπρια) “O ράπερ της χρονιάς” με το τραγούδι “Α ρε πατέρα”, από την Legend, μαζί με το σχετικό videoclip (Ιούνιος 2011).

To rockopolis σας παρουσιάζει το κομμάτι Πως Μπορώ που μπορείτε να κατεβάσετε εδώ


Πρόσφατα κυκλοφόρησε από την Ammos music η καινούρια δισκογραφική δουλειά της, με τίτλο “Ένα Χαμόγελο για το Αύριο”, η οποία είναι διαθέσιμη στα μεγάλα δισκοπωλεία, αλλά και μέσω της προσωπικής της ιστοσελίδας www.antigonikatsouri.gr, ταυτόχρονα με το videoclip για το τραγούδι “Αποκάλυψη” που περιλαμβάνεται στο cd αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου