Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Sunny Side Of The Razor : Παρουσίαση Συγκροτήματος

Γνώρισα την Σάννυ Χατζηαργύρη σαν ηθοποιό, όπως και οι περισσότεροι φαντάζομαι. Πριν απο κάποια χρόνια όμως άκουσα το Black Tongue και πραγματικά εντυπωσιάστηκα!


Έτσι με την δημιουργία αυτού του Blog θεώρησα αυτονόητο οτι πρέπει μια απο τις πρώτες παρουσιάσεις να αφορά την Σάννυ Χατζηαργύρη και τους Sunny Side Of The Razor! Ας αφήσουμε όμως τους ίδιους να μας παρουσιάσουν το συγκρότημα τους! 

Οι “Sunny Side Of The Razor”, δημιουργήθηκαν το 2005, με την γνωριμία της Σάννυ Χατζηαργύρη και του μπασίστα Δημήτρη Κουτσιουρή, όπου ξεκίνησε σιγά - σιγά και η μεταξύ τους συνεργασία στη σύνθεση τραγουδιών. Το 2008 κυκλοφόρησε το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο: “Sunny Side of the Razor”, αποτελούμενο από τραγούδια με αγγλικό στίχο.   
            Επαναστατικοί, με ήχο σκληρό αλλά και με μελωδικές αποκλίσεις που ανακουφίζουν - έχοντας κιθάρες σε πρώτο πλάνο που αναβλύζουν ένα βαθύ ροκ πνεύμα, αποτελούν ένα ιδιαίτερο δείγμα της αγγλόφωνης σκηνής στην Ελλάδα.  Γι' αυτό το άλμπουμ, η front woman, Σάννυ Χατζηαργύρη, που υπογράφει τους στίχους και την μουσική των περισσότερων τραγουδιών, βραβεύθηκε το 2010 στην κατηγορία "Πρωτοεμφανιζόμενη τραγουδοποιός". 
              Μετά την επιλογή τους από το ίδιο το management των Red Hot Chili Peppers, ως το ελληνικό support group που "άνοιξε" την συναυλία τους, στις 4 Σεπτεμβρίου 2012 (ΟΑΚΑ), παίζοντας μπροστά σε 40.000 άτομα - συναυλία που αποτέλεσε και την μεγαλύτερη στιγμή του συγκροτήματος μέχρι σήμερα - κυκλοφόρησαν το νέο τους e.p. με τίτλο “My Silver Eagle” από την InArt (http://www.shop-inart.gr/). Το συγκρότημα έχει στο ενεργητικό του πολλά live, μεταξύ των οποίων και του Rockwave Festival στην Αθήνα το 2009, δίπλα σε ονόματα όπως Placebo, Moby και Foals.



*Ευχαριστώ πολύ την Σάννυ Χατζηαργύρη και την Ζένια Μελλίδου για το υλικό και την υποστήριξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου