Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Μοντέρνοι Ρυθμοί. Έτος 1965




Οι "ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΡΥΘΜΟΙ" ήταν  το περιοδικό των teenager του '60.
Εξ' ολοκλήρου ασπρόμαυρο (εκτός απ΄ το εξώφυλλο), περιλάμβανε όλα τα ξένα μουσικά νέα με αναφορές τόσο στον κινηματογράφο όσο και στο ραδιόφωνο.
Από τους βασικούς συνεργάτες ήταν ο Μαστοράκης.
Σε κάθε τεύχος, αφιέρωναν (μάλλον στον αναγνώστη που το ζητούσε) στίχους τραγουδιών, κατά κύριο λόγο ξένων, γραμμένους σε άπταιστα... γκρήκλις, γκρήκφρενς    κ.λ.π.
Ήταν φαίνεται "μαγκιά" την εποχή εκείνη να μιλάς μισά αγγλικά - μισά ελληνικά (κάτι που διακρίνεται έντονα και στις ελληνικές ταινίες της εποχής) και, έτσι, κάθε κείμενο ήταν διανθισμένο με ξένες λέξεις. Όσο για την ορθογραφία τους, να μην το σχολιάσω... περισπωμένες, δασείες, διπλά γράμματα και τραβηγμένα σύμφωνα χρησιμοποιούνταν κατά κόρον προκειμένου να αποδώσουν καλύτερα ηχητικά την ξένη λέξη.
Το τεύχος 32 του 1965 που παρουσιάζουμε είναι αφιερωμένο στους "Φόρμιγξ"
Το μουσικό Συγκρότημα των "Φόρμιγξ" ήταν από τα πρώτα και δημοφιλέστερα Συγκροτήματα της τότε Ελληνικής ροκ Σκηνής, το «γενεσιουργό αίτιο» σχηματισμού όλων των υπολοίπων... Δημιουργήθηκε το 1964 και διαλύθηκε στο ζενίθ της δημοτικότητάς του (τέλη 1966).
Συμμετείχαν: Β. Παπαθανασίου, Ευ. Διαλετής, Β. Μπακόπουλος, Σ. Αρνής, Τ. Παπασταμάτης και Κώστας Σκόκος. Το 1976 κυκλοφόρησε ομώνυμος LP δίσκος. Ακούγονται επίσης στους μεταγενέστερους δίσκους (LP/CD): «Τα πρώτα Ελλ. Συγκροτήματα» (1980), «Λεωφορείον η Μελωδία» (1991).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου